DOŁĄCZ DO NAS!
TEQUILA MEZCAL FESTIVAL 2025
Podczas festiwalu zapraszamy na masterclassy prowadzone przez ekspertów z branży. To okazja, żeby dowiedzieć się więcej o historii, produkcji i różnicach między destylatami, które poznasz na miejscu.
(Three Cents)
Tytuł: „Kiszonki i ich zmysłowa strona - neurobiologia smaku i artystyczna strona Espolona”
(United Beverages, 1800)
Tytuł: "Your next whisky is tequila”
Od lat związany z branżą whisky prowadząc degustacje, szkolenia oraz promując kulturę degustacji złotego trunku w Polsce. Pasja i nieustanna ciekawość wielokrotnie zaprowadziła go do Szkocji, Irlandii oraz USA w celu zgłębienia tajemnic lokalnych destylatów. Wiedzę i doświadczenie wykorzystuje pomagając innym budować portfele inwestycyjne oparte na starzonych alkoholach. Aktywnie uczestniczy przy transakcjach sprzedaży najdroższych butelek whisky na polskim rynku.
Dodatkowo otrzymasz butelkę Tequila 1800!
(Padre Azul & Xiaman)
Tytuł: „Importance of a good storytelling in a brand.”
To nie będzie klasyczna prezentacja. To spotkanie wokół historii, które nadają sens marce – i sprawiają, że sięgamy po butelkę nie tylko ze względu na smak.
Zajrzymy za kulisy marek, które świadomie łączą tradycję z emocjami. Usłyszysz, jak powstają opowieści, które przyciągają i zostają w głowie – i dlaczego warto inwestować w autentyczność.
W kameralnej atmosferze, z kieliszkiem wyjątkowej tequili lub mezcalu w dłoni, skupimy się na tym, co naprawdę buduje markę: człowiek, kontekst i opowieść.
(Crimston Spirits)
Tytuł: „Hola México! - podróż po świecie tequili i mezcali Casa Don Ramón"
Serdecznie zapraszamy na podróż po świecie tequili i mezcali marki Casa Don Ramón. W ramach szkolenia dowiecie się jak produkowane są tequile oraz mezcale, z czego powstają oraz co wyróżnia produkty Casa Don Ramón od innych. Oprócz tego będziecie mieli możliwość spróbowania samych produktów (4 tequili oraz 2 mezcali), a dla każdego uczestnika przewidziana jest butelka Casa Don Ramón Platinium Plata 0,7l.
Dodatkowo otrzymasz butelkę Casa Don Ramón Platinium Plata 0,7l.!
(Mexico Magico Blog)
Tytuł: „Día de Muertos – Meksykański Dzień Zmarłych”
To niezwykła okazja, by poznać głębokie znaczenie jednego z najważniejszych meksykańskich świąt. Opowieści o duchowości, symbolice, tradycjach i barwach Día de Muertos pozwolą zrozumieć, dlaczego to święto tak mocno rezonuje z kulturą agawy i tequili.
(Poshe Drinks)
Tytuł: Od prepu do zysku. Strategiczne przygotowanie baru dla lepszych wyników
To spotkanie skierowane do profesjonalistów z branży gastronomicznej, którzy chcą zoptymalizować pracę swojego baru, zwiększyć efektywność zespołu i poprawić wyniki finansowe. Praktyczne wskazówki, konkretne rozwiązania i doświadczenie ludzi, którzy na co dzień zajmują się efektywnym zarządzaniem.
(Pikantna Agawa)
Tytuł: Agave Spirits 101
Pikantna Agawa zaprasza na sesję „Agave Spirits 101” - profesjonalne wprowadzenie do świata meksykańskich destylatów, przygotowane na bazie kursu Agave Spirits Institute oraz lat osobistych doświadczeń w podróży przez Oaxacę i inne regiony Meksyku.To świetna okazja, by lepiej zrozumieć, co stoi za smakiem i charakterem mezcalu, jakie są jego typy, metody produkcji i czym różni się od tequili.
(Premium White Spirits Ambassador)
Czy wiesz, co sprawia, że Patrón Tequila jest jedną z najbardziej cenionych marek na świecie?
Podczas tego masterclassu Paweł Hyba zabierze Was
w podróż do źródeł perfekcji, odkrywając tajemnice rzemieślniczej produkcji tej wyjątkowej tequili.
Czego się dowiesz?
• Co wyróżnia Patrón na tle innych tequili?
• Dlaczego terroir agawy odgrywa kluczową rolę
w smaku i jakości?
• Jak pasja, zaangażowanie i doświadczenie ludzi wpływają na każdą butelkę?
• Jak rozpoznawać i doceniać wyjątkowe profile smakowe tequili Patrón?
Degustacja w pakiecie – poznaj smak prawdziwej perfekcji!
Dodatkowo otrzymasz butelkę Patrón Blanco!
Tytuł: Importance of having a great tequila in your bar.
Czy tequila w Twoim barze to tylko kolejna pozycja w menu? A może klucz do stworzenia wyjątkowego doświadczenia dla gości? Czego się dowiesz?
• Jak odpowiednio dobierać tequilę do swojej oferty
• W jaki sposób opowiadać historie, które przyciągną i zaangażują gości
•Jak wykorzystać tequilę, by wyróżnić swój bar na tle konkurencji
• Jak wykorzystać tequilę, by wyróżnić swój bar na tle konkurencji
Tytuł: Sztuka budowania marki osobistej w barmańskim świecie – praktyczne strategie.
Dariusz Owczarek – doświadczony barman, przedsiębiorca, showman i mistrz flair bartendingu, który podzieli się swoimi wskazówkami dotyczącymi kariery i rozwoju w branży.
Tytuł: The challengesof the concept bar
W trakcie tego wyjątkowego masterclassu dowiesz się:
• Jakie są kluczowe wyzwania przy tworzeniu koncept baru
• Jak budować silny zespół i tworzyć niezapomniane doświadczenia
• Jak połączyć kulturę, profesjonalizm i innowacje w świecie koktajli
To obowiązkowy punkt programu dla wszystkich pasjonatów barmaństwa i gościnności!
Tytuł: Tequila, Mezcal i inne destylaty Meksyku
Oskar Weręża – ekspert w świecie agawy, zwycięzca Tahona Society 2017, były szef baru michelinowskiej restauracji Eliksir i aktualny manager La Muerte Gdańsk. Podczas tej wyjątkowej sesji Oskar zabierze uczestników w podróż po najważniejszych meksykańskich destylatach.
Tytuł: Rediscovering Tequila and Mezcal - What’s Behind the Trend?
Od lat barmani i miłośnicy alkoholi zachwycają się napojami destylowanymi z agawy, przewidując ich wielki powrót. Wiele gwiazd posiada swoje własne marki destylatów agawowych. Ale czy fakty potwierdzają ten trend? Podczas masterclassu zbadamy: Czym dokładnie są destylaty z agawy
i jak wpływają na ich popularność? Dlaczego Tequila
i Mezcal zyskały tak ogromną popularność na całym świecie? Jakie wyzwania stoją przed markami
i barmanami w pracy z tymi trunkami.
WYDARZENIE DLA OSÓB PEŁNOLETNICH.
SZYBKI DOSTĘP
INFO